17. apr. 2013

Kamerarevolusjonen som ikke er et kamera

Her er den store kamerasnakkisen i april. Et stabiliseringssystem som kommer til å revolusjonere steadicam industrien og ikke minst forenkle bruken. Innretningen er en trippel-akse digital gyro-stabilisator, for å si det enkelt, som lar deg løpe, tilte og panorere kameraet uten at det ser shaky ut.


MoVI M10 kan bestilles gjennom www.freeflysystems.com. Prisen ligger på $ 15.000, men du kan få en enklere model, M5, til halve prisen. MoVI M10 kan håndtere et kamerahus, med linse, på opp til en samlet vekt på 4,5 Kg. Den klarer fint et Red Epic kamera, et Canon 5D Mark III, og avhengig av linsen kan man montere et EOS Cinema kamera. Systemet fyngerer ved bruk av strøm og avhengig av bruk så varer batteripakken i 3-6 timer, men produsenten kommer til å legge ved batterier til å filme en hel dag. Prisen på ekstra batteripakke er foreløpig uklart.


Man vil nok tro at systemet fortsetter å utvikle seg og at tyngre kamera kan brukes senere. Den anerkjente fotografen Vincent Laforet, som tidligere har vunnet Pulitzerprisen, og var en av de første som gjorde seg bemerket ved å lage filmer ved bruk av Canon fotoapparat, har laget denne bakomfilmen til den første kortfilmen som har brukt dette systemet. Her får du inntrykket av hvor bra det hele ser ut og hvor enkelt det er å håndtere i forhold til et Steadicam, eller lignende.

Lansering er tidligst i juli 2013, men det kan også dra seg frem til september. Man kan bestille MoVI M10 hos Interfoto allerede nå for å få den når den kommer. 86.000 eks mva koster den der.
http://interfoto.no/aktuelt/produktnyheter/MOVI-M10.aspx

God fornøyelse.



Her er et intervju med Vincent Laforet om MoVI M10.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar